Vaníliás – Mandulatejes InkaLatte – Jeges Verzióban!

Itt a jóidő, így végre jöhetnek a hűsítő nyári italok! Az igazat megvallva alig vártam már, hogy vége legyen a tavasznak, és jöjjön egy kis napsütés. Jópár alkalommal áztam bőrig az utóbbi időben, annak ellenére, hogy mikor elindultam még 100 ágra sütött a nap.

Gondolom ezzel nem vagyok egyedül!
Így gondoltam egyet, fogtam a kedvenc gabonakávém, és kísérletezésbe kezdtem vele, amiből a követlező csoda született meg:

 


Hozzávalók: 
3ek INKA Gabonakávé
2dl mandula ital
1mokkás kanál burbon vanília
(lehet aroma is, de az nem olyan finom)


Elkészítés:
2 ek INKÁ-t önts fel 2dl vízzel, add hozzá a vanília felét, és ha kihűl tedd a jégkocka tartóba, majd egy 2-3 órára a hűtőszekrénybe.
A mandula italba keverd bele a bourbon vaníliát, majd keverd jól el, és tedd a hűtőbe amíg elkészül a jégkocka.

Amikor minden hideg hozzávaló megvan, akkor forralj vizet, és öntsd egy kis tejkiöntőbe amibe az INKÁ-t beletetted előtte. Várd meg míg felolvad, és kezdd el összeállítani az italt. Először a jégkockákat tedd a pohárba, majd öntsd fel a hideg növényi itallal, majf jöhet rá a friss INKA. Én nem tettem bele édesítőt mert így is elég intenzív íze van, de aki szeretné a forró inkába tegyen édesítőt, ott elolvad biztosan 🙂

 

Hasonló bejegyzések