Áfonyás Kakaós Linzertorta

A héten megláttam a SPAR-ban a az új Zwilling sütőedény kollekciót, és azonnal tudtam, hogy nekem bizony kell ebből pár darab. Konkrétan a piteforma és a fedeles sütőedény tetszik a kollekcióból, de még mindkettőre nem lett meg a pontom :)Viszont egyre igen, és a piteforma lett az első szerencsés, aki hazajöhetett velem.

A legjobb benne, hogy kívülről csodaszép piros, így közvetlenül ebben is tálaltam a vendégeknek, hiszen így autentikus.

Bár nagy bajban vagyok, mert a diéta miatt nem nagyon süthetek benne, max csak csirkemellet, de hála az égnek tegnap egy grillpartira voltunk hivatalosak, így megálmodtam, egy eddig szerintem nem létező süteményt 🙂

Egy kakaós linzert vettem alapul, amire egy adag, nagymamám féle tejespite került, majd megszórtam egy jó nagy adag áfonyával. Mondanom sem kell óriási sikert aratott, és első körben el is fogyott.


Hozzávalók:

Tészta:
300g süteményliszt
250g vaj
100g cukor
50g kakaópor
Krém:
6 tojás
800ml tej
4ek liszt
300g cukor
250g áfonya


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és nyújtható tésztát készítünk belőle. Majd kinyújtjuk a piteforma nagyságúra, és megszurkáljuk az alját, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Amíg ez elősül, addig az áfonyán kívül minden hozzávalót csomómentesre keverünk, és állni hagyjuk.

A piteformában mostanra elősül a lap, így vegyük ki, és töltsük bele a krémet, majd tegyük bele az áfonyát, és 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. Ha közepesre hűl, márszeletelhetjük is.

Hasonló bejegyzések