Almaágyon sült Omlós Serttésszűz

Az alábbi recepttel már régóta szemezek, de már bánom, hogy nem készítettem el hamarabb! A hús a sertés talán legnemesebb része, amely omlós és szaftos maradt a sütési folyamat végére, a burgonya pedig az alma levében tökéletesre sült, a rozmaring pedig átjárja az egész ételt, ezzel koronázza meg a finomságot!


Hozzávalók: 
60dkg egész Regnum Sertésszűz
50dkg sárga burgonya
50dkg idared alma
25dkg lilahagyma
1ek olíva olaj
20g egész tarkabors
1 szál rozmaring
1ek só
1tk őröltbors
1tk fokhagymapor


Elkészítés:
Előző este készítsük el a pácot, amihez az olíva olajat öntsük egy nagyobb tálba, tegyük bele a sót, a fokhagymaport, borsot, illetve az egész tarkabors felét, valamint egy pár szál rozmaringlevelet. Keverjük jól össze, majd a húst egyben tegyük bele, és jól maszírozzuk bele a fűszereket. Egy éjszakára tegyük így a hűtőbe, folpackkal letakarva.

Egy nagyobb serpenyőben a húst süssük kérgesre, magas hűfokon, és tegyük félre, amíg a köretet elkészítjük.

Másnap a hagymát tisztítsuk meg, a burgonyát héjastól mossuk meg alaposan, majd negyedeljük el, majd sózzuk és borszzuk őket. (Igen az almát is) A hagymát pucoljuk meg, majd szintén negyedeljük el és tegyük a tepsibe a őket egymás mellé. kevé olíva olajjal locsoljuk/permetezzük meg, és tegyük rá a húst egészben.
Majd a 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süssük készre.

Hasonló bejegyzések