Erdei Gyümölcsös – Riservás Citromospite

Ezt a receptet már régóta nézegettem a neten, és úgy gondoltam, hogy az utolsó Unicum recept megérdemel egy ilyen impozáns süteményt.


Hozzávalók:

Tészta:
300g finomliszt
200g vaj
100g porcukor

Krémek: 
Citrom curd:
3 citrom leve
200g vaj
2 tojás
200g porcukor
25g kukoricakeményítő

Erdei gyümölcs velő:
200g eper
125g málna
120g áfonya
2dl Unicum Riserva
20g kukorica keményítő
200g porcukor


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba összekeverjük, majd a piteformába nyújtva elegyengetjük benne. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Amíg sül, a citromokat kifacsarjuk, és egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, valamint csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval és felforraljuk, majd hagyjuk hűlni.

Ha elősütöttök a pitét, akkor kivesszük és beleöntjük, hogy a 3/4 részéig meg legyen töltve a pite tészta.
10 percre visszatoljuk, és amíg készül addig elkészítjük a Riservás résteget. Ehhez a Riservát a lábasba tesszük, a gyümölcsöket, porcukrot és a kaményítőt hozzákeverjük, majd botmixerrel eldolgozzuk, és forralás után hagyjuk hűlni.

Amikor a citromos régeg is elkészült elzárjuk a sütőt, és egy órát pihentetjük a citromos réteget, amire végül egy kanállal rápakoljuk a riservás részt, és 150 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Ha teljesen kihűlt darabolhatjuk.

Hasonló bejegyzések