Imádom ezt az ételt, de valahogy az elmúlt egy évben eszembe sem jutott, hogy elkészítsem!
Viszont most főztem belőle egy óriási adagot, így vagy 3 napig ezt ettem 🙂
Hozzávalók:
1kg savanyúkáposzta
500g csirkemell
2dl tejszín
1ek füstölt fűszerpaprika
só, bors
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
Elkészítés:
A savanyúkáposztát 1-2 alkalommal átmossuk, különben más ízt nem is nagyon éreznénk majd az ételből.
Ezután a zöldségeket feldaraboljuk, és egy ek kókuszolajon megpároljuk őket, így elkészül a lecsós alapunk, amin az étel fog készülni.
Erre kerül a felkockázott csirkemell, amit ízlés szerint fűszerezünk, majd hozzá tesszük a savanyúkáposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük így 20 percig.
Majd öntsük fel a fűszerpaprikával elkevert tejszínnel, és 5 perc alatt főzzök készre az ételt.