Gyümölcsös Sült Zabkása Gabonakávéval

Olyan régóta eszem már zabkását reggelire, úgyhogy ideje volt egy kicsit megreformálni. Iklódi Dóri könyvéből inspirálódtam, az alapreceptet ott találjátok, de most következzen a saját verzióm!

Alapjában véve a rizsfelfújt elkészítési módján alapul az egész, csak a sokkal egészségesebb verziót sikerült megalkotni, ebben a verzióban Inka Gabonakávé felhasználásával.


Hozzávalók:
(2 adaghoz)
150g apró szemű zabpehely
350ml víz
25g vaníliás fehérjepor
25g INKA Gabonakávé
2 tojásfehérje (64g)
1 banán
50g erdei gyümölcs


Elkészítés:

A zabot előző este főzzük meg, úgy hogy a zabpehelyhet keverjük össze a fehérjeporral, és a gabonakávéval, majd öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel. Zárjuk el, és az éjszaka folyamán hagyjuk teljesen kihűlni.

Reggel a tojások fehérjét verjük kemény habbá, egy csipet só segítségével, majd óvatosan keverjük a zabkásához, hogy ne törjük össze a habot. A sütőpapírral bélelt tepsibe/tortaformába öntsük bele, és pakoljuk rá az erdei gyümölcs mixet, és a karikákra vágott banán szeleteket.A 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt, tökéletesre sül.

Ha hűl egy kicsit már találhatjuk is!

Hasonló bejegyzések