Sült Borjúborda

A múlthéten egy óriási pakkot kaptam a Metró jóvoltából, mivel ők a Bocuse d’Or hivatalos számogatói, ígya csomagban az ott megjelenő menüsor alapanyagai közül válogathattunk.

Régóta szerettem volna már itthon borjú bordát sütni, és most végre adott volt a lehetség.

Köretnek afrikai bébi arany céklapüré, illetve szivárvány répa készült, zöldsaláta készült bébi szilvaparadicsommal.

 


Hozzávalók:

2db borjúborda
250g afrikai bébicéklapüré
200g szivárványrépa
50g zöldsaláta mix
100g paradicsom
1ek olíva olaj


 

Elkészítés: 

A húsról leszedjük az inakat, ha esetleg maradt volna rajta, és utána egy grill serpenyőbe teszük, amiben előtte olíva olajat hevítettünk. Jól megborsorruk, sózzuk mindkét oldalát, és pirosra sütjük. Majd egy tespibe tesszük, és 200C-on 10-15 perc alatt készresütjük. Én a tetejére tettem 1-1 kocka olíva olajat bazsalikommal.


A meddig ez készül a bébicéklát megpucoljuk, apróra vágjuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni. Egyébként teljesen ugyanolyan íze van mint a lila verziónak, csak ez arany színű 🙂

A répát is megpucoljuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült megpirítjuk őket egyben.

A saláatát ízlész szerint készítsük, és már tálalhatunk is.


Hasonló bejegyzések