Unicum Szilvás Trüffelgolyók

Mindig is rajongtam a házi bonbonokért, hiszen pont azért, mert kézműves termékek, így gyakorlatilag olyan ízesítést adhatunk neki amilyet csak szeretnénk.

Ezt az adagot én most ajándékba készítettem, így az igazán különleges Unicum Szilva került bele, mint titkos összetevő.


Hozzávalók: 
(12db-hoz)

300g étcsokoládé
200ml 30% zsírtartalmú tejszín
50ml Unicum Szilva

Bundához:
kesudó, mandula


Elkészítés: 
A csokoládét feldaraboljuk, vagy kockákra törjük, és egy üveg tálba tesszük. Erre öntjük az Unicum Szilvát, és 30 másodpercre mikróba tesszük, és az enyhén olvadt csokoládét egy fém kézi habverővel elkezdjük fellazítani.
A tejszínt egy lábasban felforraljuk, és a csokoládéra üntjük, majd homogén masszát keverünk belőle, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A mandulát és a kesudiót durvára törjük és egy lapostányérra tesszük őket.

A masszából kanállal diónyi kis golyókat készítünk, majd a durvára tört mandulába/kesudióba forgatjuk, és a mini muffin papírba tesszük őket.

Hasonló bejegyzések