Gluténmentes Sajtos Tallér

Az úgy volt, hogy a hétvégén egy gluténérzékeny ismerős látogatott el hozzánk, így késztetést éreztem arra, hogy valami mentes dologgal rukkoljak elő neki, amit meg is lehet enni, nem csak jéghoki korong keménységű lesz. Első körben pogácsának indult, de jó indulattal is inkább csak tallérokat sikerült kreálni, viszont azoknak zseniálisak!!! Pikk-pakk az utolsó darabig el is fogyott mind, így gondoltam, hogy közkinccsé teszem a receptet:

 


Hozzávalók:
450g GM kenyérliszt
450g túró
3 tojás
150ml víz
1ek só
100g sajt
10g száraz élesztő


Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzà keverjük a sót és az élesztőt, majd belekeverjük a túrót és a tojást is.
Nyújtható masszát készítünk belőle és 1cm vastagra nyújtjuk vágódeszkán, és kiszaggatjuk belőle a korongokat, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére és 180fokon addig sütjük míg el nem kezd pirulni.


GLUTÉN ÉRZÉKENYEKNEK KÖTELEZŐ KIPRÓBÁLNI!

Hasonló bejegyzések