Egészségesebb Sajttorta – Riservás Málnaöntettel

A sajttorta a diétában szinte főellenség, mivel elég zsíros a krém, cukros az alap, és ezt én most még megkoronáztam egy adag Unicum Riservás Málnavelővel.

A receipt ami alapján te magad is összedobhatod a családnak:

 


Hozzávalók: 
(24cm-es formához)

Alaphoz: 
225g cukormentes gullon keksz
100g apró szemű zabpehely
100g kókuszolaj
2ek eritrit

Krém: 
500g light mascarpone (aldiban lehet venni)
330g 10%-os tejföl
4 tojás
20g étkezési keményítő
150g eritrit

Málnavelő:
125g málna
100ml Unicum Riserva


 

Elkészítés: 
Az alaphoz először is a kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük az eritritet és az olvasztott kókuszolajat valamint a zabpehlyhet, utána pedig az egészet a tortaformába öntjük, és bele nyomkodjuk úgy, hogy a szélére is kerüljön.
Amikor ez megvan 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

Amíg sül a krém hozzávalóiból homogén masszát keverünk, és állni hagyjuk picit. Ha kevés lenne nekünk az eritrit, akkor adhatunk hozzá még simán, mivel 0kcal az energiatartalma így nyugodtan ízesíthetjük, csak figyeljünk arra nehogy utóíze legyen már.

Amikor az alap megsül, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Addig a sütő aljába tegyünk egy tepsit, amibe forrásban levő vizet öntsünk, majd a torta formát tegyük bele a gáz tepsijéne, és öntsük rá a krémet. Ez azért kell, hogy ha folyna ki belőle egy pici akkor se a sütőbe menjen.

180 fokon 40-50 percig süssük elsó felső sütésen, és ne nagyon nyitogassuk a sütőt különben megreped a teteje. Akkor van készen, ha a széle barnulni kezd, de a teteje még kissé lágy. Mire kihűl tökéletes lesz az állaga.
Amíg ez kihűl készítsük el a málnavelőt, amihez nincs más dolgunk mint a riservát a lábasba önteni, rápakolni a málnát és felforralni, majd lassú tűzön szétfőzni benne a málnát.

Amikor kihűl a sütemény szeletelhetjük, és tehetjük rá az öntetet.

Hasonló bejegyzések