Tejszínes – Mustáros csirke – barnarizzsel

Sok kérdést kaptam az Instagrammon, hogy hogyan is készült a fotón látható fogás, így most engedve a nép akaratának megosztom veletek a receptet 🙂


Hozzávalók:

200g csirkemell
200g cukkini
1ek mustár
1dl tej
2dl rizstejszín
só, bors, fokhagymapor


 

Elkészítés:

A rizst a dobozon levő leírás szerint pároljuk meg, és csepegtessük le amint elkészült. Amíg ez párolódik, a csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük egy serpenyőbe, és pirítsuk meg hirtelen lángon mindkét oldalát. Szedjük ki a serpenyőből, és a helyre tegyük be a cukkini karikákat, amiket szintén pirítsunk meg pár perc alatt.

Jó érzékelted, itt még nem került rájuk semmilyen fűszer. Mert ha pirítás közben pl besózod a húst, akkor párolódni fog 🙂
Amint ezzel is megvagyunk mehet vissza a csirke, és tegyük a serpenyőbe a tejszínt. Majd közepes lángon kezdjük el főzni. Amíg ez készül egy kis edényben a tejet és mustárt keverjük össze, majd öntsük ezt is a serpenyőbe, ami után várjuk meg míg felmelegszik újra, és most kezdjük el fűszerezni a szószt.

Hasonló bejegyzések