A konyha, amely idestova két éve boldogít

Borzasztó belegondolni, hogy már két éve a helyén van a konyha. Lassan minden konyhagépről lejár a jótállás, pedig kristálytisztán emlékszem amikor az utolsó dekor polcot is a helyére illesztette az asztalos srác.

A konyhagépekkel azóta is elégedett vagyok, örök kedvencem a mosogtógép, illetve a sütő, ami nagyon szépen süt.

Idén sajnos tönkrement a kávéfőző amit úgy szerettem, így a helyére ismát egy DeLonghi gép került, amit most magasfényű fehérben fogtam ki, így tökéletesen illeszkedik a konyhapult színéhez. Mellé szereztem egy kávécserjét, ami lassan de biztosan kinövi a rendelkezésre álló helyet, illetve egy dekoratív étel tároló szettet is beszereztem, amiben a granolát, és egyéb mindennapi használatban levő dolgokat tárolom a pulton.

Az IKEA grundtal sorozatot sajnos kivonták év közben, pedig imádtam a kiegészítőket, és tudom, hogy sokan vettétek meg az én ajánlásomra, mivel láttátok, hogy nálam a gyakorlatban is szuperül használhatóak. A kis kampókból hála az égnek be tudtam szerezni két szettet még a megszűnés előtt, így van bőven belőlük, ha bővíteni szeretném a jelenlegi repertoárt.

Legnagyobb szívfájdalmam a volt, hogy a csap amit úgy szerettem elkezdett rozsdásodni. Pedig nagyon nem kellett volna neki, mivel elvileg rozsdamnetes volt, bár tényleg 3 hónappal az egy éves jótállás után megadta magát. Viszont amikor kipanaszkodtam magam az Instagrammon, a Hansgrohe Magyarország felajánlotta, hogy küld nekem egy új Talis S2 csaptalepet, amire hosszú évekre szól a jótállás.

Ne mondjam nagy volt az öröm, mikor megérkezett a csap, és két hét vízszerelőre várakozás után a helyére is került, egy szép vasárnap délelőttön. Azóta rájöttem, hogy nemhiába paicvezető a prémium termékek gyártásában a cég, mert ez a csap klasszisokkal jobb mint a régi. Közel fél éve van fenn a csaptelep, de semmi probléma nem volt vele, és a takarítása is annyiból áll, hogy néha megtörlöm egy konyharuhával, mert poros. Nem látszik rajta a vízkő, és egyéb szennyeződések sem!

Van egy plusz funkciója, amivel a fejet ki tudom húzni a cső végéről, így szintén zuhanyként is használható, csak egy gombot kell rajta megnyomni.

Hapedig már a mosogatásnál járunk ismét megjegyezném, hogy újra nem vennék ilyen csepegtetőtálcás mosogatót, ugyanis akinek van mosogatógépe nem fog kézzel mosogatni. Én heti 1x mosogatok kb kézzel, akkor is hétvégén a vágódeszkákat. Egyébként mindenből mosogatógépben moshatót veszek, így csak a helyet veszi el a konyhapulton a csepegtetőtálca. Bőven elég lenne nekem egy kisebb medencés, negyed ekkora csepegtetőtálcás verzió is arra, amire én használom.

A konyha tervezésnél mindig az egyéni igényeket vegyük figyelembe, mert lehet bármilyen aktuális trend, vagy formaterv a konyhai “divatban” a saját igényeink legyenek elsődlegesek. A konyhapult magasságát, a felső szekrény és a pult közötti távolságot, a komlett szekrény magasságát mindenképp magunkhoz mérten adjuk meg.

Én szeretem ha mindig rend van, így mindennek van helye a konyhában, ami nem szükségszerű, hogy a pulton legyen, vagy szemelőtt. A kuka el van rejtve a sütő melletti egyébként “felesleges” részbe, és a kamra szekrény is elnyel mindent amit nem szeretnék a pulton pakolászni.

A felső felnyíló elemek tökéletesek a pezsgős és boros poharak tárolására, illetve a nagy konyhai robotgép is külön szentélyt kapott a felső részben.

Számomra a páraelszívó mögötti hely is egyértelmű volt, hogy beépítésre, és kihasználásra kerül, hiszen egyébként nagyon üres lenne a felső elem azon része, viszont így jól összeköti a felső és a bal oldali záróelemet.

A jobb kezem felől minden fűszer/kés/vágódeszka pont mindig kéznél van, a tárolónak és a kis márvány alapzatnak köszönhetően.

Szeretem ezt a konyhát, és nem bántam meg, hogy belevágtam a cserébe!

Hasonló bejegyzések