Pikáns paradicsomos húsgombóc Unicum Szilvával!

A paradicsomos ételeket mindig is szerettem, hiszen az olasz konyha már régen magával ragadott!

A legutóbbi Unicumos recept elkészítése közben gondolkodtam, hogy milyen jó kombináció lenne, ha a szószba kerüle most a nemes nedű, így ebben a szellemben született meg ez az étel.

 


Hozzávalók: 

300g pulyka darálthús
100g apró szemű zabpehely
500ml paradicsom sűrítmény
3tk só
1tk bors
1tk római kömény
1,5dl unicum szilva
1tk piros fűszerpaprika


Elkészítés: 

A golyókat készítjük el első körben, amihez a darálthúst, a zabpelyhet, 1tk sót, fűszerpaprikát és 50ml unicum szilvát egytálban összekeverünk, és állni hagyunk 10 percet. Amikor ez megvan egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk, és a fűszerezett húsból golyókat formáalunk, és hirtelen lángon megpirítjuk a külsejüket. Majd amikor minden oldalról szépek, ráöntjük a paradicsom sűrítményt, valamint fél dl vizet, és hozzákeverjük a többi fűszert, illetve az Unicum Szilvát, és alacsony hűfokon 20-25 percig főzzük még őket a szószban.

A tésztát közben megfőzzük, és amint készven már tálalhatunk is.

Én szórtam a tetejére egy adag parmezánt, de ez nem kötelező, csak az olasz hatást így hozza igazán 🙂

Hasonló bejegyzések