Ajváros Gorfi, sokféle feltéttel

A sós gofrik már régóta felkeltették az érdeklődésem, azonban nem volt időm még hódolni a szenvedélyemnek, és megalkotni őket.

Azonban most ennek vége, ugyanis elkészítettem a tökéletes sós csodát, aminek a tésztájába még ajvárt is csempésztem, így tuti nem marad el az a bizonyos “Wow, ez milyen finom” kijelentés a kostolás során!

 


Hozzávalók:

100g zabpehelyliszt
2ek ajvár
2 tojás
1dl kókusztej
1tk só
1tk sütőpor
1ek kókuszolaj


Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, és a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a liszttel, a sütőporral, sóval, ajvárral és a kókusztejjel homogénre keverjük, majd a felvert tojásfehérjével lazítunk a tészta állagán. A gofrisütő lapjait kókuszolajjal megkenjük vékonyan, majd 3-3 evőkanál tésztát teszünk a lapokra, és 5-6 perc alatt készre sütjük őket.

A választott feltétekkel tálalhatjuk is 🙂

Hasonló bejegyzések