Granola Szelet – Gasztroajándék karácsonyra

Vészesen közeleg a karácsony, és ha meg akarjuk úszni a a sütögetést ez remek alternatíva lehet!


Hozzávalók: 

250g Mézeskalácsos Viblance Granola
150g mogyoróvaj
50g datolya
100g étcsoki
50g fehércsokoládé
25ml juharszirup


Elkészítés:

A granolát egy tálba öntjük, és a kezünkkel a nagyobb darabokat szét törjük. A datolyábóla magot kivágjuk, és az aprítógépbe tesszük, ahol durvára aprítjuk a géppel. A mogyoróvajat mikróban 2-3 perc alatt megolvasztjuk, majd az aprítóba öntjük, és a géppel egynemű masszát kevertetünk a két összetevőből. Mikor ez megvan a granolára öntjük, és hozzáadunk 2 evőkanál juharszirupot, majd összegyúrjuk az egészet. Amint ez megvan egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a masszát, és szétnyomkodjuk benne, majd egy 20 percre a fagyasztóba tesszük az egészet. Igyekezzünk legalább 1-2 cm vastagra nyújtani, különben el fog törni amikor a csokoládéba tesszük.

Mire letelik az idő addigra olvassuk fel az étcsokoládét, amibe majd bele fogjuk mártani a szeleteket. Ehhez egy lábasban forraljunk vizet, majd egy hőálló tálba törjük bele a csokoládé kockákat, és tegyük a lábasba. Amikor forr a víz nyugodtan zárjuk el alatta a gázt, a hőtől megolvad a csokoládé, és nem kell aggódnunk majd, hogy esetleg odaégne, vagy kicsapódik belőle a zsiradék. Így biztosan jó végeredményt érünk el. 🙂

Amikor ez megvan akkor vegyük ki a fagyasztóból a tepsit, majd egy éles késsel egy vágódeszkán vágjuk egyenlő részre a szeleteket, majd mehetnek is a csokoládéba, majd vissza a sütőpapírra, innen pedig ismét a fagyasztóba, amíg a fehércsokoládét  is megolvasztjuk az előbbiekben leírt módon.

Mire a fehércsoki megolvad a csoki lehűl a fagyasztóvan, és már mehet is a deszkára ismét az egész, ahol megkapja a fehércsokoládé öntetet, és el is készültünk. Zsírpapírba csomagolvahetekig eláll a hűtőben, így karácsony előtt sütőpapírba csomagolva, egy szép szalaggal átkötve tökéletes kísérő ajándék lehet a fa alatt!


Hasonló bejegyzések