Étcsokis – Gabonakávés – Narancsos Forrócsokoládé

A karácsonyi időszak, és a hideg beköszöntével újra a forró finomságokra vágyunk, hiszen mi sem megnyugtatóbb, mint nézni kifelé az ablakon egy forró itallal a kezünkben és azon gondolkodni milyen jó nekünk idebenn.

Persze a csokoládé mellé egy kis gabonakávé is dukál, illetve ha már nekiállunk ne sajnáljuk ki belőle a narancsot sem 🙂

 


Hozzávalók:
(2adaghoz)

3ek INKA gabonakávé
200g étcsokoládé
1 narancs héja
300ml főzőtejszín
300ml tej
100ml habtejszín
1ek porcukor
30g pillecukor


Elkészítés:

A csokoládét összetörjük és ráöntjük a tejet és tejszínt, illetve a gabonakávét is belekeverjük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, majd amikor forrni kezd akkor hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, egyúttal elzárjuk alatta a gázt.

Amíg ez kicsit hűl, addig a habtejszínt 1ek porcukorral 3/4 részben felverjük és félretesszük. Persze használhatunk sima kinyomós habot is, de az nem az igazi. 🙂

A forrócsokoládénkat egy nagy bögrébe töltjük, és a tetejére kanalazzuk a tejszínt, amire a pillecukrot pakoljuk, majd megszórjuk egy kevés gabonakávéval.

 

Hasonló bejegyzések