Karamellás – Mogyorós Latte koffeinmentesen

Téli időszakban mi sem nyugtat meg jobban mint egy jó könyv, egy forró latte, és az odakinn szállingózó havazás látványa.  Remélem nem vagyok ezzel egyedül!

Persze a délutáni program után aludni is szeretnék, így a koffeinmentes verziót választottam ebből a finomságból.

Karamell szószt házilag készítettem, ennek a receptjét osztom meg most veletek:


Hozzávalók:

200g barnacukor
100ml 30%-os tejszín
50g törökmogyoró
1ek Inka gabonakávé
2dl tej
2ek cukor


 

Elkészítés:

A barnacukrot egy lehetőleg acél lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük, és megvárjuk, amíg olvadni kezd a cukor majd amikor barnul akkor házzáöntjük aaz apróra tört törökmogyorót, majd a tejszínt is belekeverjük, és 2-3 perc alatt újraforraljuk és hűteni kezdjük az egészet.

Amíg ez hűl, egy evőkanál Inka port egy deciliter forró vízzel elkeverjük. Amíg ez olvad két deciliter meleg tejet 2ek cukorral elkeverünk, és felhabosítunk.

A kiválasztott lette poharat a karamell szósszal kikenjük, majd beleöntjük a tejet, és rá a kavét. A tetejére rákanalazzuk a habot, és a maradél karamell szósszal díszítjük, és törökmogyoróval megszórjuk.

Hasonló bejegyzések