A tökéletes házi Bambuszos Csirke!

Régóta tervezem a diétába illeszthető bambuszos csirke elkészítését, de eddig nem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak mérleggel gramm pontosan lemérni mindent, hogy recept lehessen belőle, azonban most végre volt szabadidőm, így az egyébként 20 perc alatt elkészíthető ételt röpke 60-70 perc alatt megcsináltam.

Viszont ennyek eredményeképpen mostmár Ti is ehetitek ezt a finomságot otthon!


Hozzávalók:
(4 adag)

300g csirkemell
90g bambuszrügy
60g gomba
1fej kisebb hagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
1ek kókuszolaj
1ek szezámolaj
1ek csökkentett só tartalmú szójaszósz
2 zacskó előgőzölt baranrizs

Szósz:
4dl víz
2ek csökkentett só tartalmú szójaszósz
1tk curry
1tk római kömény
1tk bors
1tk fokhagyma
10g kukorica keményítő
1/2 tk chili paprika
1tk só


Elkészítés:

 

Első körben is a rizst a leírás alapján feltesszük főni, mert mire elkészül a csirke, addigra a rizs is tökéletes állagú lesz.

A zöldségeket és a csirkemellet feldaraboljuk, majd egy ek kókuszolajon elkezdjük párolni őket. Amikor kezd elfogyni alóla az olaj, akkor a szezámolajjal, illetve a szójaszósszal meglocsoljuk, majd hagyjuk párolódni. ( Én a bambuszt úgy hagytam, ahogy az üvegben volt, azt nem daraboltam el.)

A szószhoz a fűszereket egy tálban összekeverjük, és egy kevés vízzel először csomómentesre keverjük egy kézi habverővel, majd utána a többi vízzel felhígítjuk. Majd a zöldséges csirkére öntjük, és újra forrásig főzzük, amikor is elkezd besűrűsödni.

Amikor ezt észleljük el is zárhatjuk, majd hagyjuk állni kicsit, addig a rizst szedjük ki a zacskókból, majd tányérokba szedjük, és mehet rá a szósz is. A fotón én tettem még rá fekete szezámmagot, goji bogyót és földimogyorót is, ami szintén remekül feldobja az összehatást!

Hasonló bejegyzések