Mascarponehabos – Gabonakávés Cupcake

Azt szeretem legjobban az őszben, hogy nem vagyok rest begyújtani a sütőt, ha úgy van kedvem!

Nem történt ez másképp ma sem, amikor is elkészítettem ezt a cupcake receptet, ami nem más ,mint mascarpone habbal megkoronázott gabonakávés finomság. Igen gabonakávés, ami gyakorlatilag természetes helyettesítője a simának,  ugyanis általa nem kerül plusz koffein az elkészült süteménybe, ezáltal gerekek, és terhes kismamák is nyugodtan ehetik!


Hozzávalók:

Tészta:
140g eritrit
120g zabliszt
40g kókuszolaj
1 tojás
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1dl forróvíz
2ek INKA Gabonakávé

 

Krém:
200g mascarpone
100ml tejszín
50g eritrit


Elkészítés:

A kókuszolajat megmelegtjük, majd hozzáadjuk az eritritet, és a tojást. Ebből homogén masszát keverünk, majd hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport. A forróvízben megolvasztjuk az INKA gabonakávét, majd a masszához keverjük, és homogénre keverjük egy kézi habverővel. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A sütőformába tegyük bele a kapszlikat, és háromnegyed részig töltsük meg a formákat. Az előmelegített sütőbe tegyük be a süteményeket, és 20 perc alatt süssük készre a süteményeket.

A krémhez a habtejszínt verjük habosra az eritrittel, majd amikor felvertük, akkor add hozzá a mascarpone krémsajtot, és keverd tovább néhány percig a géppel. A kihűlt sütemények tetejére nyomjunk a krémből, és díszítsük dióval, vagy cukor szórással.

Hasonló bejegyzések