Paprikás Sült Csirkecombfilé, három féle körettel :)

A címből is kiderül, hogy nem a legegyszerűbb fogás lesz életünkben, de azért nem kell előre félni tőle.

A csirkecombfilé ízletes, és szaftos része a csirkének, a bőrétől megfosztva, pedig még a diétába is beilleszthető!

 


Hozzávalók:

300g csirkecombfilé
50g bulgur
50g uborka
50g gomba
1tk pirospaprika
2tk só
20ml pille joghurt
1tk fokhagymapor
1tk sültcsirke fűszerkeverék


 

Elkészítés:

A csirkecombokról a bőrt leszedjük, majd 1tk sóval, és 1tk piros paprikával fűszerezzük. Állni hagyjuk kicsit, majd egy tepsibe tesszük, és kevés vizet öntünk alá. 200 fokra előmelegített sütőben adig sütjük, amíg a víz el nem fő alóla, majd 5 perc alatt a megpirítjuk a combokat.

 

A gombát felszeleteljük, és sültcsirke fűszersóval meghintve 1ek olíva olajon serpnyőben megsütjük őket. Az uborkát lereszeljük, majd egy tálban a pille johurttal, és egy tk sóval és fokhagymaporral ízesítjük, majd állni hagyjuk.

A bulgurhoz annyi sós vizet engedünk, ami éppen ellepi azt, majd felforraljuk,és ha felforr elzárjuk, majd fedő alatt készre pároljuk. Én tettem hozzá 1ek goji bogyót, de ez elhanyagolható.

Mire ezekkel megvagyunk biztosan elkészül a hús is, és már tálalhatunk is!

Hasonló bejegyzések