Soksajtos Csirkés Cukkinitócsni

Régóta kísérletezem már ezzel a recepttel, de az az igazság, hogy nem jutottam vele eddig dűlőre, mert vagy túl száraz lett, vagy épp ellenkezőleg túl folyékony.

Viszont most sikerült elérnem a kívánt hatást és állagot, így nyugodtan osztom meg veletek a receptet!


Hozzávalók:

200g csirkemellfilé
350g cukkini
1 nagy (XL) tojás
100g mozzarella
1ek zabpehelyliszt
1ek kókuszolaj
1tk só
1tk bors
1tk fokhagymapor


Elkészítés:

 

A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukain lereszeljük, majs kicsit kinyomkodjuk belőle a vizet. Ezután a mozzarellát is lereszeljük, csak a kisebb lyukon, majd ezt a két hozzávalót elkeverjük.

A tojást egy kisebb tálba tesszük, és a fűszerekkel habosra verjük, majd a cukkinis edénybe öntjük, és elkeverjük az egészet homogénre. Amikor ez megvan egy serpenyőbe 1ek kókuszolajat teszünk, és közepes lángra hevítjük.

A cukkinis tálba a csirkemellet vékony kis szeletekre vágjuk, majd szintén hozzákevrjük, majd végül a zabpehelyliszttel javítunk egy kicsit az állagán.

Az eddigra felforrósodott serpenyőbe teszünk 1-1 nagy kanállal, és közepes lángon 3-4 perc alatt megsütjük először egyik, majd a másik oldalát.

Tipp: Füstölt sajttal is készíthetjük, akkor még ízletesebb lesz 🙂




Hasonló bejegyzések