Granolás Almás – Mézeskalácsos Pite


Hozzávalók:

Tészta:

300g liszt
15dkg porcukor
10dkg vaj

Töltelék:
4db alma
1ek mézeskalács fűszerkeverék
200g Viblance Mézeskalácsos Granola


Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk egy tálban, és hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk a töltelékkel.

Ehhez az almét lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. Majd mézesklács fűszerkeverékkel ízlés szerint ízesítjük, végül 100g granolát adunk a töltelékhez.

Állni hagyjuk picit, majd a tésztát kinyújtjuk, és a formába tesszük, az alját pedig villával megszurkáljuk.

A reszelt almás tölteléket bele pakoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Ahogy látjuk, hogy a tészta a szélén kezd barnulni, kivesszük a sütőből, a maradék granolát a tetejére szórjuk, és 5 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor kihűl tálalhatjuk!

 


Hasonló bejegyzések