Roston sült lazac, borsmártással

A SPAR-ban találtam egy nagyon jó új szakácskönyvet, amiben remek diétás ételek vannak, kiszámolt makrotápanyag összetétellel, így a saját diétámba is be tudom illeszteni az ételeket!



Hozzávalók:
(2 főre)

2 db lazacfilé
100g zöldbab
1 marék spenót
60g barnarizzsel
1ek bors
1,5dl rizstejszín
só, bors
2ek Spar Naturpur bio extraszűz olíva olaj


Elkészítés:

A lazacszeleteket megtisztítjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük, majd mindkét oldalát sóval és borssal megsózzuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 180 fokra előmelegítjük. Válasszunk egy olyan grillserpenyőt ami sütőbe helyezhető, és tegyünk bele 1ek olajat. A lazacszelet mindkét oldalát 5-5 percig süssük a serpenyőben, majd tegyük me a sütőbe további 5 percre.

A barnarizst bő vízben főzzük meg a leírás szerint, majd egy serpenyőben pirítsuk meg hozzá a zöldbabot. És amikor megvan a rizs, keverjük össze őket. Ezzel az egyik köretünk meg is van.

A spenótot mossuk meg, majd egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, és abban fonnyasszuk meg. A végén adjunk hozzá fél deciliter rizstejszínt, és készítsük el belőle a másik körtet.

A lazacunk mostanra bőven elkészült, helyezzük a barnarizses ágyra, majd a serpenyőbe amiből kivettük öntsük bele a rizstejszínt, és az egész borssal főzzük fel, majd öntsük a lazacra a mártást.

Én erdei gyümölccsel színesítettem tovább a tányérom, ami még tovább javított az összhatáson!


Hasonló bejegyzések