Házi Bagel, 3 feltéttel :)

Ma reggel frissen sült Bagel volt a reggeli, 3 féle szórással, hogy ne legyen unalmas!

A bagelt elkészíteni nem nagy ördöngösség, azonban odafigyelést igényel, és sok kis apróságból áll össze ez a csoda, ami persze frissen, ropogósan az igazi!


Hozzávalók: (6db-hoz)
50dkg liszt
50g élesztő
280ml víz
1ek só
1ek cukor


 

Elkészítés:

A lisztet, és a sót szitáld össze a dagasztógép keverőtáljába, majd egy kis tálban langyos-cukros vízben morzsold el az élesztőt. 4-5 perc alatt felfut, akkor kell a liszthez önteni, és a géppel fényesre dagasztani, majd 1,5 óra alatt négyszeresére keleszteni a tésztát. Ezután a szétát 6 egyenlő részre osztjuk, és 20-25 centis hengereket készítünk belőlük.



A két végét összecsípjük, majd 20-25 percet kelni hagyjuk még a nyújtódeszkán.

Ha ezzel megvagyunk egy nagy lábasban vizet forrósítunk, amibe vagy 5ek mézet, vagy 20dekagramm cukrot teszünk, és amikor forr, a bagel korongokat 1 percig főzzük a szirupos vízben. Innen egyenesen a sütőpapírral kibélelt tepsibe kerülnek, ahol a kiválasztott szórás kerül rájuk.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.



 

Hasonló bejegyzések