Unicum Riservás – Málnás Fügelekvár

Ha végig gondolom a címben szereplő dolgokat, akkor már nem sülhet ki rossz, akarom mondani főhet ki rossz dolog a lent található receptből! Gyakorlatilag elővettem a nagymamám régi receptjét, és két, nem mindennapi gyümölcsöt párosítottam össze, majd hozzájuk adtam a titkos összetevőt, ami jelen esetben az Unicum Riserva karakteres, édes íze volt.

Így született meg ez a csoda, amit a fotókon láthattok.


Hozzávalók:

20db érett füge
500g málna
1dl Unucum Riserva
30dkg cukor


 


Elkészítés:

A fügéket vágjuk ketté, és a gyümölcshúst kanalazzuk egy nagyobb lábasba, amikor megvagyunk az összes fügével, akkor adjuk hozzá a málnát, és a cukrot is, majd három deciliter vízzel kezdjük el főzni az egészet. Amikor a fél levét elfőtte, akkor botmixerrel pürésítsük össze az egészet, és adjuk hozzá a nemes Unicum Riservát, és még egyszer forraljuk fel az egészet.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor zárjuk el alatta a gázt, és szedjük jól elmosott üvegekbe, és a tetejére tegyünk egy csapott kávéskanál szalicilt. Ez meg fogja gátolni, hogy megromoljon idő előtt a finomság.

Ha az összes üveget feltöltöttük, akkor csavarjuk őket még forrón törölközőbe, és hagyjuk 2-3 napig benne.

Utána mehet a spájzba, és már csak megfelelő alkalmat kell keresnünk, hogy felbontsunk egy üvegcsét.

Ajándékba is tökéletes lehet, mert nem mindennapi a finomság!




 

Hasonló bejegyzések