Kinder Maxi-King Torta

Ez a remekmű még jópár hónappal ezelőtt készült, akkor ígértem be a receptet hozzá, amire most egy kedveskövetőm emlékeztetett Instagrammon.

Remek összhatást biztosít a torta tetején a Kinder csokoládé, de az igatán nagy meglepetés belül van, amikor az ember felvágja a tortát, és a benne rejtőző karamell krém utat tör magának.


Hozzávalók: 

Blondie piskótához
(22 cm- es formához)
310 g tojás (kb. 6 db)
460 g cukor
190 g fehércsoki
380 g vaj
270 g liszt
8 g sütőpor
130 g durvára tört törökmogyoró

Tejszínes krém:
250ml habtejszín
100g porcukor

Karamellkrém:
200g kristálycukor
50ml habtejszín

Díszítés:
100g tejcsokoládé
3db Kinder Maxi-King
100g durvára tört törökmogyoró


Elkészítés:

A piskótával kezdünk, ehhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat a cukorral habosra verjük, közben egy edényben, vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokoládét és a vajat. A habbá vert tojásokhoz hozzáöntjük a felolvadt csokoládét és vajat, majd hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a darált mogyorót is. A piskóta masszánkat négy darab 22 cm-es (sütőpapírral kibélelt) kapcsos tortaformába töltjük és 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! (Ha csak egy tortaformád van, akkor is négy adagban süsd meg őket, mert ha túl sok masszát teszel a formába, akkor a közepe könnyen felpúposodik, esetleg nyers marad.) Kihűtjük a piskótákat.

A karamell krémmel folytatjuk, amihez a cukrot elkezdjük egy lehetőleg acél edényben melegíteni, majd amikor a kristályszerkezete felbomlik, és olvadni kezd, illetve szép lassan barnulni, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és pár pedig még főzzük majd elzárjuk alatta a gázt.

A tejszínből a porcukorral kemény habot verünk, és elkezdjük építeni a tortát.

Ehhez az első lapot a tortatálra tesszük, és a szélétől tejszínnel töltjük meg, úgy, hogy a közepén maradjon 5-6 centiméter üresen. Ide töltjük a karamell egy részét, majd építkezünk felfelé szépen. A legfelső szintre nem kell a karamellnek hagyni középen helyet, fedjük be nyugodtan a tejszínnel az egészet. Majd az oldalára oszlassuk el a maradék krémet. Ide nyomkodjuk bele kézzel a durvára tört törökmogyorót, majd olvasszuk fel a tejcsokoládét, és csorgassuk a szélére. Amíg nem dermed meg, a tetejét díszítsük  a kinder maxi-king csokoládékkal, a fotón látható módon, majd ha amradt a karamell szószból, akkor csorgassunk ízlésesen belőle az egészre.
Hasonló bejegyzések