Unicum Szilvás – Feketeribizlis Linzer

Az fekete ribizli és az Unicum szilva házasítása nem újdonság, többször játszottam már a gondolattal fejben, de most nem csak a krémbe csempésztem, hanem a tésztába is a nemes nedűből ebben a verzióban, ami remek párosításnak bizonyult!


Hozzávalók: 

Tészta: 
30dkg liszt
20dkg vaj
10dkg porcukor
50ml Unicum Szilva

Krém:
500g feketeribizli
2dl Unicum szilva
200g kristálycukor


Elkészítés:

A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat eldolgozzuk a porcukorral, majd hozzá keverjük az Unicum Szilvát. Amikor ez teljesen homogén lesz, akkor hozzá adagoljuk a lisztet, és nyújtható tésztát készítünk belőle. Nem baj, ha ragad, még a hűtőben vissza fog hűlni a vaj. Alufóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

A krémet elkészítjük közben, ehhez a feketeribizlit megmossuk, és egy lábosba tesszük a cukor kíséretében. Majd elkezdjük főzni, és 10 perc után beturmixoljuk az egészet, majd hozzáöntjük az Unicum Szilvát. Közepes lángon elfőzünk a levéből, és hagyjuk hűlni.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából fél cm vastagra, és kiszaggatjuk őket. Figyeljünk arra, hogy páros számban legyenek, különben kimarad, és magában kell ennünk. Amikor megvan egyik felébe szúrjunk lyukat, és így süssük. Én az Unicumos üveg tetejével csináltam őket, kiderült, hogy erre pont ideális mérete!

180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt addig süssük, amíg a teteje el nem kezd barnulni.Ha kihűlt, akkor megkenjük a teli lapokat a krémmel, és táhelyezünk 1-1 lyukas tetőt. Itt én még tettem a “lyukba”, hogy jó szaftos legyen. 

Hasonló bejegyzések