Csokoládés – Túrópite

Természetesen ez a sütemény is, cukor, lisztmentes, mint az utóbbi időben szinte minden amit készítettem. Viszont a korábbi próbálkozásokkal ellentétben, nagyon finom! 🙂

 


Hozzávalók: 
Tészta:
300g zabliszt
50g holland kakaó
1dl kókusztej
1 tojás
100g kókuszolaj
50g eririt
Krém:
350g túró
180g kókuszjoghurt
1 csomag expressz zselatin
Díszítés:
125g Málna
125g Szeder
125g Viblance Csokoládés Granola


Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit egytálba szitáljuk, és elkeverjük őket. Majd az olvasztott kókuszolajjal és a tojással elkezdjük összegyúrni, és annyi kókusztejet teszünk hozzá, hogy a masszánk ne nagyon ragadjon a kezünkhöz. Egy sütőpapírral kibélelt 28 centis tortaformába nyomkodjuk a tésztát, úgy hogy az oldalára is jusson, majd 15-20 perc alatt megsütjük a lapot a sütőben 180 fokon.

Teljesen hűtsük ki az elkészült lapot.

A krémhez a túrót a jughurttal elkeverjük, és ha szeretnénk az eritritből is adhatunk még hozzá. Majd az expresz zselatint is keverjük benne csomómentesre. Amikor ez megvan és a tésztalap kihűlt, öntsük a formába, és tegyük a hűtőbe 1-2 óróra, majd a gyümölcsökkel díszíthetjük, a fotón látható módon.

A granolából a mogyorót én most külön válogattam, de persze ezt nektek nem kell 🙂

Köszönöm a Viblance csapatának, hogy kipróbálhattam a termékeiket!

Hasonló bejegyzések