Sertésszűzérmék Unicum Szilvás Salátaborsóval

Mindig is nagy rajongója voltam a sertésszűznek, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül! A sertés legnemesebb része ez a hús, így fenséges lakoma válhat belőle az asztalunkon, ha helyesen készítjük el!

A köretként tálalt salátaborsót pedig nagyon ritkán lehet kapni a hipermarketekben, és amikor elérhető azonnal elkapkodják, mivel zseniális az íze, és az általam kreált szósszal még jobban fel tudjuk dobni! A szezámmagos Unicum Szilvás alaplében teljesedik ki a történet, amit egy evőkanál balzsemecet koronáz meg a tálaláskor.


Hozzávalók:

800g sertésszűz
250g salátaborsó
2dl unicum szilva
1ek étkezési keményítő
1tk szezámmagolaj
só,bors, római kömény
200g szilva


 

Elkészítés:

A sertésszűzet, ha egyben van, akkor érmékre vágjuk, majd a só, bors és római kömény keverékével ízesítjük. Kevés kókuszolajon a serpenyőben először hirtelem lángon megsütjük mindkét oldalát, majd lassú tűzön puhára pároljuk egy deciliter Unicum Szilvában. Amikor a szilva elfő alóla, akkor még pár percig pirítjuk, majd egy tányérra szedjük őket.

Ugyanabba a serpenyőbe tesszük a félbevágott szilvaszemeket, és hirtelen lángon kérget pirítunk rájuk. Majd ezeket is félretesszük.

Ezután a serpenyőbe ismét kevés kókuszolajat teszünk, majd beledobjuk a saláta borsónkat.  Amíg ezek sül egy edényben összekeverjük a keményítőt és az unicum szilvát, majd hozzáadjuk a szezámolajat, és 2deciliter vízzel hígítjuk a szószt. Amikor a salátaborsó elkezd pirulni ráöntjük a szószt, és alacsony lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Amikor sűrűsödni kezd, akkor elzárjuk, és pár perc múlva tálalhatjuk is. A pirított, felezett szilvákat egy evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk, így adjuk meg nekik a koronát, majd a salátaborsóra szezámmagot szórunk, és kínálhatjuk is.Hasonló bejegyzések