Marinált Marha Feketepecsenye, zöldbabágyon bazsalikomos-parmezános Genovai pestóval

Ezek azok a típusúételek amiket általában csak étteremben eszik az ember, elvégre is ki szeretne 24 órán keresztül marinálni egy egyébként nem túl omlós hússzeletet?
Persze néha napján kivételt tesz az ember, és enged az élvezeteknek, és ráérősen, elszórakozik az előkészületekkel. Nem mintha az elkészítés 3 perc lenne, de a végeredmény mindenképp kárpótolni fog minket, ebben egészen biztos vagyok!

Ez az étel az ünnepi asztalra is kerülhet, illetve az erősebbik nem képviselőit biztosan el tudjuk kápráztatni vele, mert a marha sokak kedvence. Viszont egy marhapörkölt már nem biztos, hogy felkelti az érdeklődésüket.


Hozzávalók:

1kg Marha feketepecsenye
2dl Unicum Szilva
6dl húsleves alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
50g dán sós vaj
Tarkabors, Tengeri só

500g egész zöldbab
100g Genovai parmezános zöldpesto (opcionális)


Elkészítés:

A marhahúst első körben vékony, körülbelül fél centiméteres szeletekre vágjuk, ha nem ebben a formában vásároltuk. Előző nap a 2dl Unicum Szilvát egy zárható dobozba tesszük, majd a hússzeleteket beleforgatjuk, és legalább egy éjszakán keresztül marináljuk benne a húst.

Másnap a vöröshagymát apróra vágjuk a fokhagymával, majd a vajon üvegesre pároljuk. Az Unicum Szilvában álló húsokat egy serpenybe tesszük, és hirtelen lángon kérget sütünk rájuk, így marad majd a szaft bennük a folyamat végére. Majd rátesszük a párolt hagymára, és a likőrt is ráöntjük. A 6dl húsleves alaplével is felöntjük, és fedő alatt közepes lángon 2-2,5 óra alatt puhára főzzük a szeleteket.

A zöldbabot pároló edénybe telyezzük, és tengeri sóval, valamint a tarkaborssal megfűszerezve 10-15 perc alatt elkészítjük.

Amikor a hús már könnyedén átszúrható hústűvel, akkor a zöldbabbal és ízlés függvényébn a parmezános pestóval tálaljuk.


Hasonló bejegyzések