Mascarpone kérmes – Pekándiós csigák

A pekándiós granola régóta a kedvencem, de most házasítottam a másik szenvedélyemmel a házi kelt csigákkal 🙂

Ebből a fúzióból született meg ez a csoda, amely a “pekándiós – mascarpone krémes csigák” névre hallgat.

 


Hozzávalók:

Tészta:
60dkg liszt
1ek cukor
5dkg élesztő
1tk só
5dl tej
Krém:
250g mascarpone
1 tojás sárgája
100g porcukor
250g Pekándiós Viblance Granola


Elkészítés:

A tésztához a tejet langyosítsuk meg, majad keverjük bele a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt.
Amíg ez felfut, a lisztet szitáljuk egy tálba, hogy szobahőmérsékletű legyen. Adjuk hozzá a sót, és keverjük el benne.

Az élesztő, ha felfutott keverjük bele, és dolgozzuk össze az egészet.

Amikor megvan kicsit ragadni fog még, de ha megkel tökéletes lesz! Tegyük félre, és hagyjuk 50 percig kelni. Amikor megvan kevés liszttel borított deszkán nyújtsuk ki kb egy centiméter vastagra és kenjük meg a mascarpone krémmel elkevert porcukorral, és szórjuk meg a granola felével!

Tekerjük fel, és daraboljuk 2-2 cm vastag csigákra. A sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, egymástól 3-4 cm távolságra, mert még nőni fognak! Kenjük meg őket a tojások sárgájával, és szórjunk a tetejére még granolát.

Majd a 180C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. 

Hasonló bejegyzések