Riservás Gyümölcsleves

A nyár slágere mindenhol a hideg levesekben merül ki, hiszen finomak, és frissítően hűsítőek egy tikkasztó napon!

Ebben a szellemben született meg az alábbi recept, amit bevallom másodjára főztem a fotózásra, mert elsőre olyan jól sikerült, hogy megettem mire eljutottam volna vele a fotózáshoz! Komolyan 🙂

Az új kedvenclevesem receptjét írom le most nektek, remélem nektek is ízleni fog!


Hozzávalók:

2dl Unicum Riserva
5 darag őszibarack
250g málna
125g ribizli
250g meggy
125g áfonya
1 liter 2,8%-os tej
0,5 liter víz
0,5liter főzőtejszín


Elkészítés:

A vizet és a tejet egy lábasba öntjük, és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és felforraljuk. Gyakorlatilag egy gyümölcsleves ennyi is lenne, de a krémesebb hatásért én hozzákevertem még 500ml tejszínt, és a riservát is itt kevertem a levesbe.

Hagyjuk hűlni, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy üdítő finomság legyen az étkezés alkalmával!

Hasonló bejegyzések