Pizza Rozslisztből? Igen, lehetséges!

Amennyiben valaki három hónappal ezelőtt megkérdezte volna tőlem, hogy teljeskiőrlésű rozslisztből lehet-e pizzát csinálni, valószínűleg a válaszom egyértelmű “NEM” lett volna.

Azonban sokat próbálkoztam, és végül csak összejött! A tésztája könnyed, nem is kell hozzá sok dolog, így bárkinek ajánlom aki kicsit egészségeseb, de finom pizzát szeretne enni!


Hozzávalók:
(2db- 28 centishez)

300g teljeskiőrlésű rozsliszt
1,5dl langyos víz
1 csomag Dr.Oetker száraz élesztő
(itt fontos sajnos ez, mert próbáltam olcsóbb verzióval, de nem működött)
1tk só
6-8ek olíva olaj


Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, és a langyos vízben elkeverjük a szárazélesztőt. Picit állni hagyjuk, majd a liszhez az olíva olaj felét, és az élesztős vizet is hozzáadjuk. Elkezdjük gyúrni, mintha dagasztani szeretnénk, de persze 1-2 perc elég nem kell 20 percig szórakozni vele. A tésztához folyamatosan adagoljuk hozzá a többi olíva olajat, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk.

Hagyjuk a tálban 10 perceg pihenni, addig melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha ez megvan kézzel nyújtsuk el a teflon bevonatos pizza tepsiben vagy sütőpapírral bélelt simában.

A feltétek közül nyilván mindenki a szája ízének megfelelőt válassza, én paradicsom szószt, bazsalikomot, fekete erdei sonkát, fekete olívát, száraz paprikás szalámit, mozzarella és márvány sajtot tettem rá.

Hasonló bejegyzések