Erdei Gyümölcsös Uniqum Szilvás mártogatós, a tökéletes grillpartikhoz!

by on

Szeretem a fanyar, de édeskés ízeket, főleg nyáron vagyok amúgy rájuk hangolódva. Persze most, hogy szezonja van a grillezésnek, és a bogyós gyümölcsöknek, nem hagyhattam ki, hogy a kettőt, valamilyen módon összepárosítsam.

Ebben a szellemben született meg ez a szósz, amihez a grillpartik alkalmával szerintem legalább dupla adaggal készüljünk, mert különben veszekedés lesz belőle!


Hozzávalók: 

125g málna
125g ribizli
250g áfonya
200ml Unicum Szilva
1tk keményítő


Elkészítés:

A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, és felöntjük az unicum szilvával. Először hirtelen lángon felforraljuk, majd alacsony hőfokon főzzük tovább, míg elkezdenek a gyümölcsök szétfőni, ekkor adjuk hozzá a keményítőt, és csomómentesre keverés után elzárjuk a gázt. Hidegen és forrón is remek mártogatós szószként szolgál, csak vigyázzunk vele, mert erősen addiktív tud lenni!

You may also like