Banánkenyér, teljeskiőrlésű lisztből

by on

Szaftos, ízletes finomság, amely opcionálisan tálalható fagyival, és csokoládé szósszal (is).

Persze önmagában is nagyon finom. 🙂


Hozzávalók:

4 banán
150g zabpehelyliszt
2 tojás
50g eritrit
1tk sütőpor
2db eper
100g aszalt vörösáfonya
50g vajas ízű margarin


Elkészítés:

3 banánt egy tálban összetörünk villával, hogy pépes legyen, majd hozzáütjük az egész tojásokat, és elkeverjük benne az olvasztott margarint. Ezután hozzáadjuk az eritritet, és a szárított vörösáfonyát. Jól elkeverjük, majd a lisztet és a sütőport hozzászitáljuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokon elkezdjük sütni.

Amikor már 10 perce benn van, akkor kivesszük, és a tetejére teszünk egy kettévágott banánt, és az epret.

Majd visszatoljuk, és addig sütjük, míg a teteje el nem kezd barnulni. Teljesen hidegen szeletelhetjük!

Egy kanál fagyival, és csokoládé szósszal tálalhatjuk.

You may also like