Világbajnok Oreós-Karamellás Brownie

Sok-sok kísérletezés után megszületett a tökéletes brownie recept, amit most megosztok veletek!

A hozzávalók egy nagy tepsihez vannak, ha egy 22 centis tortaformát szeretnél akkor ez három laphoz elég.

 


Hozzávalók: 
400vaj
400g étcsokoládé
6tojás
300g liszt
500g cukor
1tk szerecsendió
Karamell:
100ml tejszín
200g cukor


Elkészítés:

A tojást a cukorral keverd el egy tálban, majd a lisztet is add hozzá a szerecsendióval. A vajat a csokoládéval olvaszd fel vízgőz felett egy edényben, majd keverd a lisztes masszához az egészet egy kézi habverővel. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe borítva pihentesd egy picit.

A tetejére törj oreo kekszet, és oszlasd el egyenletesen. Amint ez megvan mehet is a sütőbe, amit 180fokra melegíts elő.

Nagyjából 25-30 perc alatt süsd készre az egészet.

Amíg ez hű, addig készülj elő a karamell szószhoz.

Ehhez a cukrot mérd egy lábosba, legjobb ha nemesacél, mert könnyebb lesz elmosni. Majd kezd el közepes lángon melegíteni. Ahogy látod, hogy olvad kezd el kevergetni. Majd ha felolvadt az egész, és kezd arany színt kapni, akkor vedd takarékra a tűzhelyet, és apránként add hozzá a tejszínt.

Amikor benn van mind, akkor jöhet a hűtés. 4-5 percig kevergsd folyamatosan, és amikor már “karamell” színe van és kevésbé folyik, akkor csorgasd a brownie tetejére. Majd ha az teljesen kihűlt, darabolt fel.

Hasonló bejegyzések

1 Comment