Vegazzo Vegan BISTRO Szeged

Remek kiszolgálás, választékos étlap, ízletes gyümölcslevek, nyers, egészséges sütemények, és finom kávé egy helyen! Mindez húsmentesen!

Talán ennyivel meg is tudnék győzni bárkit, hogy jöjjön el velem a Vegazzo Bistroba Szegeden!

Mikor ott jártam a hely dugig volt, de szerencsére, mire kitaláltam mit is fogok választani az étlapról fel is szabadult nekem egy asztal a bejárat mellett. Talán a legjobb helyen is ültem, mert végig bámulhattam a szemközi falat, ami azzal a tapétával lett beburkolva ami az én álom tapétám is, bár sajnos lefotózni nem tudtam, mert valaki mindig belesétált a képbe, vagy vágott egy grimaszt mikor észrevette, hogy fényképezek 🙂 De komolyan!

Ha valaki látott az étteremben, azt hitte nem vagyok komplett, mert magamban nevetgéltem a sarokban, mikor 1-1 belső interior fotót nézegettem.

Azért készítettem párat, amin látszik a berendezés. Remek párosítása az Industrial és a Minimal stílusnak!

 


Emellett az étlapot is megörökítettem nektek, hogy lássátok milyen választékkal is találkozhat az ember:


De térjünk is a lényegre, arra, hogy mit kóstoltam az étteremben:

Első körben egy Pho levest kóstoltam, ami egyedülálló Szegeden, mert tudomásom szerint máshol nem is nagyon kapható ez a finomság!

Itt viszont pont úgy készítik, ahogy azt a nagy könyvben megírták, rizstésztával, és friss ropogós laska gombával. Az elkészült levesben még a szárzellert is megettem, pedig azt amúgy nem is szeretem, de ebbe valahogy kellett!

Főétel gyanánt pedig nem mást válaszottam, mint a sütőtökös rizottót, csicseriborsó fasírttal, dió ropogóssal.

Az igazat megvallva még egyik ételt sem kóstoltam korábban, de azóta is várom, hogy egyek megint belőle, mert szuper volt! A csicseriborsó fasírt letaglózott, a sütőtökös rizottó pedig remekül emelt az összhatáson!

Ha nem tudtam volna, hogy nincs hús az ételben akkor fel sem tűnt volna. Sőt ezt a csicseriborsó fasírtot itthon is ki fogom kísérletezni, mert azóta is róla álmodozom 🙂

Illetve a “dióropogós” csalóka a tetején, mivel nem sima dió, hanem kesudió az alapja, így még különlegesebb kiegészítője a fogásnak!

Már az éttermet elhagyva bántam, hogy a főétel felét tudtam csak sajnos megenni, és legszívesebben visszafordultam volna érte!

Az étel mellé áfonyás smoothie-t válaszottam, ami színvilágában is sokat dobott az ételen. Persze kellően sűrű volt, a smoothiekhoz fűzött elvárásaimnak megfelelően!

Az ebéd elfogyasztása után kértem elvitelre egy kávét, amit teljesen természetesen készítettek el nekem mandulaitallal, és édesítővel.

Máshol mire elmagyarázom, hogy növényi tejet szeretnék, és nem az nem a laktózmentes, általában felhagyok a kávé iránti vágyammal. Itt viszont volt mandula, kókusz, és szója is ha jól emlékszem! Ja és persze logózott pohárban kaptam 🙂

A nyers vegán tortákat nem tudtam megkóstolni, de amint legközelebb betérek a csicseriborsó fasírt mellé – leves helyett, tortát fogok kérni, mert nagyon jól néztek ki a pultban!

Az a’la carte étlap mellé természetesen van heti menü is, amit szintén fotóztam nektek ez nyilván hetente változik, de az árakat lehet tanulmányozni rajta!

Hiánypótló hely Szegeden a Vegazzo, és ahogy láttam nem is lesz gondjuk a fennmaradással! Jól kihasználták a rendelkezésre álló piaci rést, az étel kínálat választékos és ízletes, emellé pedig kedves és gyors kiszolgálás társul.


Kell ennél több?


A Vegazzo Vegan Bistrót Szegeden a Püspök utca 11/a alatt találjátok!

Hasonló bejegyzések