Fűszeres Pulykagolyók, Édesburgonya Pürével

Az édesburgonya számomra is újdonság, eddig nem nagyon ettem ezt a nagyszerű zöldséget!

Azonban mint jelen esetben püré formában, vagy hasábburgonyaként is remek köret lehet, a sima burgonya helyett!

 


Hozzávalók:

200g darált pulykacomb
30g zabpehely
1tk só-bors-fokhagymapor
200g édesburhonya püré
1/2 tk szerencsendió


 

Elkészítés:

Kezdjük talán a pürével, amihez az édesburgonyát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd 15 perc alatt sós vízben puhára főzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és a szerecsendióval, és egy kis sóval összetörjük.

A pulykagolyókhoz a darálthúst elkeverjük az apró szemű zabbal, majd befűszerezzük, és kis golyókat formáluk belőlük. Amiket egy evőkanálnyi kókuszolajon ki fogunk sütni egy serpenyőben.

Elviteles verzióban 🙂

Ezután már csak tálalnunk kell!

Hasonló bejegyzések