Tejszínes Csirkepaprikás, életmódváltó kivitelben :)

by on

Vannak ételek, amiktől nehéz elszakadni. Ilyen a csirkepaprikás is, mert egy magyar családban jóesetben minden héten van csirkepaprikás 🙂 Mégjobb esetben többször!

Persze az igazi az lenne ha anyukám házi nokedlije társulna mellé, de azért teljeskiőrlésű tésztával sem volt rossz. Sőt, végre találtam normális tésztát, aminek nem fűrészpor íze van.

 

Szóval térjünk vissza a paprikáshoz 🙂

Mivel életmódváltásban vagyok, így a hús 100%-ban csirkemell.


Hozzávalók:

500g csirkemell
200g csiperke gomba
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 tv paprika
180ml 10%-os tejszín
1ek fűszerpaprika

300g teljeskiőrlésű tészta


Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát kis kockákra vágjuk, és egy evőkanál kókuszzsíron elkezdjük párolni. Amíg párolódik a paradicsomot, a gombát és a paprikát feldaraboljuk, majd hozzáadjuk. Így készítünk egy lecsós alapot a paprikásnak. Itt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután a nagyjából egyforma csíkokra vágott csirkemellet adunk hozzá, és elkezdjük párolni a zöldségekkel. Amikor úgy látjuk, hogy megpárolódott, felöntjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a zsírszegény tejszínt. 8-10 perc alatt elfőzzük a hozzáadott vizet közepes lángon, majd rászórjuk a pirosparikát, és újra forrásog főzzük, majd tálaljuk.

You may also like