ZöldLevelecske Salátaműhely – Üde színfolt Szeged szívében!

Nemrég nyitotta meg kapuit Szegeden a Klauzál Tér 5 szám alatt a Zöldlevelecske Salátaműhely. Ugyan a házhoz rendelés már jó ideje üzemel, mégis nagy lépés a cég történetében a látványműhely megnyitása. A beső interior pazar lett, olyan mintha egy napfényes kertben ülnénk amikor a válaszott salátánkat fogyasztjuk az étteremben. A kiszolgálás gyors, pontos, illetve nagyon kedvesek a pultban a lányok!Illetve a helyiségen belül egy hostess hölgy külön köszönt mindenkit, illetve távozáskor érdeklődik, hogy hogyan ízlet az étel. A legfurább az egészben, hogy tényleg látszik is rajta, hogy érdekli amit mond az ember neki! Általában a promóterek nem arról híresek, hogy szívvel lélekkel csinálják a munkájukat, de a hölgy akivel találkoztam nagyon barátságos és kedves volt!


De térjünk vissza a salátákra. Természetesen vannak előre összeállított saláták, viszont lehetőség van egyedi, saját magunk által kreált ételek összepakoltatására is.

Az alábbi fotón láthatájátok a teljes kínálatot amit az étteremben találtok, illetve amiből kedvetekre válogathattok magatoknak:

Láthatjátok, hogy igazából csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mit szeretnénk a saláta ágyra pakoltatni, hiszen a fügétől a pekándión át a sous vide rozé kacsamellig válogathatunk a feltétekben.

Én most a Légió salátát választottam, mert tetszett a csirkemell a tetején, és a koktél paradicsomok is szép frissek voltak a pultban. Végre paradicsom íze is volt a zöldségnek, nem csak úgy nézett ki 🙂

A csirkemellre visszatérnék még egy picit, mert sok helyen ezt elrontják, mivel vagy túl sütik és száraz lesz a csirke, vagy a fűszerezésben adódnak problémák. Azonban itt nem kell ettől tartani én sem készíteném máshogy otthon az ételt.

A desszertek közül egy eper dzsemmel burkolt tápióka pudingot választottam, ami zseniális volt! Soha nem ettem még tápióka pudingot, így alapból vártam milyen lesz, mivel ez egy olyan desszert amit nyugodt szívvel be tudok illeszteni a diétába is! Olyan az állaga mintha az ember tejberizst enne, csak sokkal egészségesebb verzióban!

Illetve minden mentes is a termék, mivel kókusz tejjel és eritrittel készül az egész.


Illetve egy bennfentestől megtudtam, hogy az étterem egyik sarka miért tűnik ilyen üresnek.
Na jó nem csak úgy tűnik, az is.

De ez nem véletlen. A tulajdonos egy élő fát fog telepíteni a fennmaradó helyre, ami köré asztal lesz téve. Így az ember 100%-ban természetközelinek érezheti majd a hangulatot. Persze már most is ezt a hatást kelti, mivel rengeteg növény van a helyiségben, illetve valódi tölgyfa asztalok, de azért mégis egy élő nagy fát betenni az üzletbe elég jó ötlet valljuk be!

Már várom, hogy egy cédrus alatt ebédelhessek 🙂

Távozáskor pedig ne felejtsünk el magunknak Noémát választani a falról, ami tulajdonképpen a kínai szerencsesüti újragondolt verziója!


 

Hasonló bejegyzések