Teljes Kiőrlésű Húsvéti Kelt Kalács

Nem igazán szeretem a teljeskiőrlésű liszteket, mert nehéz velük bánni.  De most Iklódi Dórinál találtam egy receptet, ami szuperül sikerült!

Nálam  nem volt minden hozzávaló, így apróbb változtatásokkal, de megcsináltam a receptet.


Hozzávalók:

300g teljeskiőrlésű liszt
120ml tej
50g eritrit
25g élesztő
100g vaj
1 tojás sárgája


Elkészítés:
A langyos tejben az élesztőt felfuttatod, majd a vajat is megolvasztod.
A lisztet az eritrittel elkeverjed, ezután a nedves hozzávalókkal jól kidagasztod.
1 óra alatt duplájára keleszted, utána pedig 3 egyenlő részre osztod,
összefonod, majd megkened a tojás sárgájával, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütöd.
Sajnos nálam nem volt itthon tojás, de így is szuper lett!

Hasonló bejegyzések