PulykaNuggets, szuper egészséges verzióban!

A pulykahús alapjában véve elég zsírszegény hús, és meglepően olcsó, mert 500g alap áron csak 450-500Ft belőle! Pedig egy jobb minőségű sertés vagy marha ugyanebben a kiszerelésben 800-1000Ft között mozog.


Hozzávalók:

300g darált pulyka felsőcombfilé
100g apró szemű zabpehely
só-bors-pirospaprika

Gombamártás:
300g csiperke gomba
100g kápia paprika
200g paradicsom szósz

Zöldsaláta a tálaláshoz


Elkészítés:

A pulykát a zabbal illetve a fűszerekkel egy tálban kikeverjük, majd állni hagyjuk 10-15 percet.

Ennyi idő bőven elég, hogy a gombát és a paprikát feldaraboljuk, illetve a salátát előkészítsük a tálaláshoz.

A gombát és a paprikát karikázzuk fel, majd kókuszzsíron közepes lángon kezdjük el párolni. Ahogy kezdenek összeeseni, sózzuk, és jól beborsozzuk. Amikor már pirulnak, mert elpárolog belőlük a nedvesség nagy része ráöntjük a paradicsomot, és fedő alatt közepes lángon sűrűre főzzük. Néha azért kavarjunk rajta egyet. 🙂

Eközben a pulykából formázzuk meg a kis nuggetseket, és egy másik serpenyőben kókuszzsíron közepes lángon kezjük el sütni őket. És két percenként forgassuk meg őket. Ne süssük túl, mert kiszáradnak, így 4-5 forgatásnál több nem kell nekik!

Ennyi idő alatt elkészül a gombamártás is, és már tálalhatsz is!

A diétában a gomba nagyon jó barátunk lehet,  a kiváló tápértéke miatt, ha bírja a gyomrunk!

Hasonló bejegyzések