Triplán Csokis Cookie Torta

by on

A receptet Veronika blogján találtam, és semmit sem változtattam rajta, mert úgy szuper, ahogy van!

Regina készítette a képeket, kivételesen nem én 🙂


Hozzávalók

Brownie piskótához
(22 cm- es formához)
310 g tojás (kb. 6 db)
460 g cukor
190 g étcsoki
380 g vaj
270 g liszt
8 g sütőpor
130 g darált dióbél

Krémhez
400 g tejcsokoládé
350 ml habtejszín
450 g mascarpone
170 g Milka Cookies

Díszítéshez
170 g Milka Cookies
150 g étcsokoládé


Elkészítés:

A sütés előtti este érdemes összeállítani a csokikrémet. A csokoládét egy edényben feldaraboljuk apró kockákra, a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csoki darabokra. Kézi vagy elektromos habverővel simára keverjük. Megvárjuk míg szoba hőmérsékletűre hűl, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel hozzáadjuk a mascarponet és simára keverjük.

A piskóta elkészítésével folytatjuk a tortánkat. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat a cukorral habosra verjük, közben egy edényben, vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét és a vajat. A habbá vert tojásokhoz hozzáöntjük a felolvadt csokoládét és vajat, majd hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a darált diót is. A piskóta masszánkat négy darab 22 cm-es (sütőpapírral kibélelt) kapcsos tortaformába töltjük és 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! (Ha csak egy tortaformád van, akkor is négy adagban süsd meg őket, mert ha túl sok masszát teszel a formába, akkor a közepe könnyen felpúposodik, esetleg nyers marad.) Kihűtjük a piskótákat.



Összeállítjuk a tortánkat. Az alsó piskóta rétegre krémet halmozunk, a Cookie-kat apró darabokra tördeljük és megszórjuk vele a krémréteget, majd erre ráhelyezzük a következő réteg piskótát. Így folytatjuk egészen az utolsó piskótáig. A tortánkat kívülről is bevonjuk a tejcsokoládé krémmel, majd a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és Cookie darabokkal díszítjük.



You may also like