Olaszos Csirkemell zöldsalátával, és bulgurral!

Nagyon sok üzenetet kaptam az instagram galériámban, hogy mindenképp írjam le a receptet a képen látható ételhez.

Így eleget tettem a nyomsának, és hoztam a receptet 🙂


Hozzávalók:

Olaszos csirkemell:
200g csirkemell
50g light mozzarella
1db paradicsom
1/2 hagyma
Saláta:
100g zöldsaláta
kígyóuborka
1db retek
15g erdei gyümölcs
1 karika kaliforniai parika
Bulgur:
50g bulgur
1tk só
1tk római kömény


A csirkemellet egészben besózzuk, majd legyező szerűen ujjnyi közökkel bevaagdossuk. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk végig, hogy a sülés közben egyben maradjon. A résekbe tegyünk 1-1 szelet paradicsomot, hagymát, és mindenhová szúrjunk be egy szelet mozzarellát.

A tetejét szórjuk meg szárított pazsalikommal, és 25 perc alatt 180fokon süssük készre.
A bulgurhoz adjuk a hozzá a fűszereket, majd öntsük fel 2 deci vízzel, és egy forralásig fedő alatt főzzük. Utána zárjuk el a gázt, és hagyjuk, hogy a bulgur felszívja a vizet.

A salátát pedig ahogy a fotón látjuk tálaljuk.

Hasonló bejegyzések