Tripla csokis XXL kuglóf

by on

Az alábbi recept a legutóbb fotózáson készült, így a fényképekért ezúton is köszönet Reginának 🙂


Hozzávalók:

400g rama margarin
400g liszt
400g cukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
6 tojás
100g kakaópor
1ek rum aroma
1 dl tej

Díszítés:
150g fehér csokoládé
200g eper


Elkészítés:

A hozzávalók közül a vajat egy nagy tálba tesszük, és 1 percre a mikróba tesszük. Ezután belekeverjük a cukrot, majd a 6 egész tojást is hozzá adjuk a vaníliás cukor kíséretében. Amikor a tészta már kész, hozzá adjuk a rumaromát és ezt is elkeverjük benne.

A kuglóf formát egy kiskanálnyi vajjal kikenünk, és kilisztezzük. Ebbe kanalazzuk bele a tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy rendesen átsült-e. Én középre tettem a rácsony, így egyenletesen sült az alja és a teteje is.


You may also like