Triplán Sajtos Pulykatekercs, édesburgonya pürével

by on

Hozzávalók:

500g pulykamellfilé
100g Anikó sajt
100g Mozzarella
100g Feta sajt
500g édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
0,5dl mandula ital


Elkészítés:

A pulykamellet próbáljuk minél nagyobb szeletekre vágni. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a nagy darabot, körkörösen felvágtam, így egy óriási feltekerni való lett belőle. Ezután persze még jól kiklopfoltam, majd megszórtam a 3 különböző reszelt sajttal. Ez a 3 sajt, ami beilleszthatő a diétába, mert ezekben van a legkevesbb zsír. Ezután jó szorosan feltekertem, és a képen látható módon hústűkkel fixáltam, majd feldaraboltam.



Előmelegített grillserpenyőben pedig addig sütöttem, amíg a sajt aranybarna nem lett.



Az édesburgonyát közben megpucoltam, és feldaraboltam kis darabokra. Forró, sós vízben puhára főztem, majd leszűrés után belepaszíroztam a fokhagymát, és a növényi tej segítségével pürésítettem.

Zöld salátával és eperrel tálaltam.


 

You may also like