A legmenőbb party rudacskák házilag!

by on

Valójában csak az olasz pizza tészta újragondolása, de talán még egyszer sem sikerült olyan sós sütit csinálnom, ami ilyen hiper gyorsasággal elfogyott volna! Gyakorlatilag lerohanták a vendégek és addig ették, amíg volt!



Hozzávalók:
30dkg liszt
1,5 dl víz
5g szárazélesztő
8ek olíva olaj
1ek só
1ek só


Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk a sóval, majd a langyos vízben felkavarjuk a cukrot, és az élesztőt. Amint elolvadt, már dolgozhatjuk is össze. Az olíva olajat kanalanként adjuk hozzá, mert nem biztos, hogy minden felveszi a tészta, ez a liszt minőségén múlik.



Ha készvan akkor hagyjuk állni, úgy 10 percet, addig melegítsük elő 180fokra a sütőt.

A kezünkkel vegyünk kis gombócokat a nagyból, és sodorjuk tetszőleges hosszúságára. Én sütés előtt megkentem bazsalikomos olívaolajjal, illetve egyik felébe egy kis fekete szezámmagot tettem, az tovább bolondította az alapízt.

Mártogatósként pizzaszósz, vagy olvasztott camembert sajt az ideális hozzá!


You may also like