Tökéletes Pizzatészta pár hozzávalóból?

by on

Eddig sok tésztát kipróbáltam már és régen azt gondoltam nekem van már “jó”. Aztán kiderült, hogy az inkább kenyérlángos, mint pizza, de otthoninak elment 🙂



Viszont az elmúlt héten rátaláltam egy külföldi lapban az “eredeti olasz” pizza tészta receptjére. 🙂 Hogy mennyire eredeti azt nem tudom, de hogy finom az tuti! Nem kell dagasztani, órákig várni míg megkel, mégis szuper a tészta állaga az olíva olajtól!

Gyors megoldásnak mindenképp javaslom, ha szeretnénk meglepni vele fél óra alatt a családot!


Hozzávalók:

30dkg liszt
1,5dl víz
5g száraz élesztő
1tk cukor
1tk só
4-5ek olíva olaj


 

Elkészítés:

A langyos vízben keverjük el a cukrot és adjuk hozzá a szárazélesztőt. Ha ez teljesen elolvadt, akkor adjuk hozzá a tálban elkevert sós liszthez.
Kezdjük el kézzel dagasztani, majd amikor már elfogy a nedvesség, akkor adjuk hozzá az olívaolajat kanalanként.

Amikor benne van mind, akkor hagyjuk állni, amíg a feltéteket előkészítjük. (Én bazsalikomos Extra szűz olíva olajat használtam)

A sütőt gyújtsuk be 200 fokra és melegítsük elő.

A féltetek szabadon variálhatóak! Javaslom, hogy nézd meg egy pizzéria honlapján miket tesznek 1-1 pizzára és másold azt 🙂



A tésztát kézzel kezd el nyújtani, és kör alakúra formázd, mint az olaszok, nyújtófa nélkül 🙂

Így a közepe vékony lesz, míg a széle vastagabb!


You may also like