Ebédelni szeretnél Szeged belvárosában? Irány a Két Lecsó!

Igen már a név is gondolkodásba ejtő, honnan jöhetett ez a frappáns és karakteres név, bár ezt még nem tudtam meg. Azonban ha legközelebb megyek megkérdezem! Mert biztosan megyek 🙂

Azt viszont nagyon gyorsan leszögezhetem, hogy nincs még egy ilyen hely a belvárosban. Legutóbb amikor a Smokehouse Infernoban jártam legalább néhány negatívumot találtam, mint a lassú kiszolgálás vagy ennek hozadékaként a hideg étel.

Azonban ez a hely nagyon magasra teszi a lécet, ha erről van szó! A pincérhölgy rettentően kedves volt, és egyáltalán nem volt tolakodó, azonnal válaszolt minden kérdésemre, pedig a sajtok pontos összetételére, vagy a felhasznált fűszerek minőségére és mennyiségére gondolom nem sokan kérdeznek rá. Azonban a mosolygós, kedves hölgy szemrebbenés nélkül megválaszolta ezeket a kérdéseket, és figyelt ránk amíg benn voltunk, pedig ebéd időben voltunk amikor a hely tömve volt! A lentebbi képen még üres a két asztal, de perceken belül oda is éhes gyomorral érkező vendégek foglaltak helyet.

Egy hete nyitottak, de ilyen profizmussal és pénztárcabarát illetve különleges ételekkel sokra fogják vinni!

Mielőtt jönnének a kedves kommentek, hogy biztos azért írok jókat mert fizetett a bejegyzés, megjegyezném, hogy egy forint szponzorációt nem tartalmaz a cikk, sőt amikor elindultunk ebédelni az irodából, még én magam sem tudtam, hogy ez a bejegyzés meg fog születni, mivel a Vertigoba indultunk, aminek a helyén ez a hely nyílt a Kossuth Lajos sugárút 11-alatt, alig egy héttel ezelőtt.


Szóval térjünk is a lényegre. Milyen volt az étel?


Talán a hosszadalmasra sikeredett bevezetőből már kitaláltátok, hogy nem volt rossz amit kaptunk, sőt!

Az egész hely nem nagy, de elképesztően hangulatos!

Előételként francia hagymalevest választottunk, és nem bántuk meg. Ha hétfőn is rajta lesz a menün én akkor is ezt fogom kérni, mert zseniális volt!
Külön kihangsúlyozta a pincérnő, hogy az eredeti recept alapján van, és el is hiszem neki! A leves állaga remek volt, a közepén a házi cipó, amire különböző sajtok mint például a parmezán és a házi kecskesajt voltak olvasztva még mindig beindítja a nyáltermelésem, ha rá gondolok 🙂

Elég sok helyen megfordulok a blog miatt fotózás/kóstolás céljából, illetve itthon is egész elfogadható ételeket főzök, de ezt a levest még sehol nem ízleltem meg. Azonban olyannyira letaglózott, hogy az egyik kedvencem lesz, ebben biztos vagyok!


Nem a legdekoratívabb étel, amit valaha ettem, de az egyik legízletesebb!

Főételek közül én magam a Zöldfűszeres Négysajtos Lasagnet kértem, ami utóbb kideült húsmentes fogás, pedig már lelki szemeim előtt lebegett, egy friss húsos négysajtos lasagne. Végül azért hús nélkül is meggyőzött, sőt megkedveltette velem a kapros öntetet, amit eddig ki nem állhattam! Illetve először ettem olyan Lasagnet, amiben magok vannak, de szuper volt! Mikor ráharaptam egy tökmagra meglepődtem, hogy te jó ég mi lehet ez, aztán tudatosult bennem, hogy mit is találtam 🙂

Ez a fogás is méltó helyet képvisel az étterem étalpján.A tálalásért külön plusszpont jár tőlem! Végre felfogták az éttermek Szegeden is, hogy az emberek a pénzükért normális kaját várnak, amit úgy is kéne tálalni, hogy az is szívesen egye meg aki feltálalja.

Ezt sok helyen nem igazán értik sajnos. Bár ez nem csak Szegeden van így a Vapianoban pesten például úgy dobják az ember tányérjára a kaját, mintha a lehető legtermészetesebb lenne az, hogy a szaft kifolyik a tányér szélén. Persze mindezért még egy csomó pénzt is elkérnek 😀

Második válaszottunk a menüsorból, merthogy igen ez nem az A la-Carte étlapról van, ez a MENÜ!

Igen, jól olvastad ilyen kaja van a menüben 🙂 Sőt reggeli ajánlatok, valamint külön vacsora ajánlattal várnak bennünket!

Szóval a második választott a Görög csirkemell tekercs, paradicsomban sült burgonyával, ami feltette arra a bizonyos I-re a pontot. De tényleg. Anyukám nem csinál ilyen puhára sült csirkemellet, mint amit itt ettem.( Omlósz volt 😀 ) Igaz nem az én ebédem volt, így csak 1-1 falatot ettem, de az toppon volt.
A paradicsomban sült burgonya egyébként gnocchi volt, sok-sok zöldséeggel összesütve. A gnocchi nem a kedvenc köretem, de ez a variáció megváltoztatta az iránta érzett érzéseim 🙂

A csirkemell a görög töltelékkel nagyon jól sikerült ma! A csirkemell tekercset egyben megsütik, majd feldarabolják és külön-külön is megsütik a szeleteket. Persze ezt is ízlésesen tálalják, annak elleére, hogy a két étel a tányéron teljesen más állagú, tök eltérő színvilágú, mégis a különböző árnyalatok jól mutatnak együtt!

A végére hagytam a legjobbat, ami nem más mint az ára annak amit ettünk 🙂 Ugyanis az étteremben, ahogyan az elején említettem igencsak pénztárcabarát árakkal számolnak.
Két konstrukció szerepel az étlap vége felé, ahogyan azt ezen a képen láthatjátok:Mi egy két fogásos menüt ettünk, ami 1490Ft volt. Őszintén, a süteményt már meg sem tudtam volna enni, pedig nagyon gondolkodtam rajta. 200Ft-ért így vissza gondolva el is hozhattam volna  🙂

Az elvitelről jut eszembe!

Ha szeretnétek jó kávét inni a bevárosban akkor itt azt is kaphattok!

Remek capuccinot kaptunk a barrista sráctól, amit igaz elvitelre kértünk, mégis latte arttal a tetején kaptunk meg!

A siker az apró részletekben rejlik, mint például a felirat a poháron, vagy a szalvétán.

Nagyon örülök, hogy a Két Lecsó megnyitotta kapuit Szegeden, végre a belvárosban is ehetünk egy jót, közel a munkahelyünkhöz, elérhető áron, profi kiszolgálással!


Sok sikert kívánok Két Lecsó!


Hasonló bejegyzések