Legszuperebb meggyes sajttorta, amit valaha ettem!

Először hasonlót nemrég párizsban egy Mc Cafeban láttam, persze nem teljesen ilyet, csak hasonlót 🙂 Az alap ugyanúgy meggyes linzer torta volt, amire én már akkor odaképzeltem a sajt réteget. Aztán láss csodát, hazajöttem és alig vártam, hogy bevásárolhassak hozzá!

A képek magukért beszélnek 🙂


Hozzávalók:

Tészta:
300g liszt
200g vaj
100g cukor

Krém:
800g meggy
1cs vaníliás pudingpor
350ml tej
80g cukor

Sajt réteg:
250g mascarpone
100g porcukor
175g 25%-os tejföl
1ek kukorica keményítő


 

Elkészítés:
A pudingot a tejben a cukorral elkeverjük, és elkezdjük forralni a gázon, majd mikor felforr hozzá adjuk a lecsepegtetett meggyet, és újra felforraljuk, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ha nem lesz elég piros, a meggy levével még tudjátok tuningolni. Ezért tettük fel főni 500ml helyett 350ml tejben. Persze az is egy megoldás ami utána jutott eszembe, hogy egyből a meggy lét főzzük fel a pudingporral. Így is műküdik a dolog 🙂

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd nyújtható linzertésztát készítünk belőle. Majd a torta formát kibéleljük vele. Próbáljunk minél magasabbra menni vele, hogy biztosan a “keretek” között maradjon majd a sütemény.

Ha ez megvan melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A sajtkrémet a porcukorra, és a tejföllel, valamint a keményítővel csomómentesre keverjük.

A meggyes krémet a tésztára kanalazzuk, majd erre öntjük a sajtkrémet.




Innen mehet a sütőbe 35-40 percre.

Amikor a sajt a tetején megszilárdul elkészült, így már csak azt kell megvárnunk, amíg teljesen kihűl, hogy szeletelhessük.

Szerintem ez a legnehezebb része! 🙂


Hasonló bejegyzések